Samsøringen

Copyright © Bente Wagner

Samsøringen

Samsøringen er en hyldest til den naturskønne ø, til revet, til lyset og roen, til rådyrene på marken i det tidlige gry, til kærhøgen i sin lave jagt efter bytte i en sen eftermiddagstime. Men også til venlige og hjælpsomme mennesker, som fra første færd har taget godt imod, - til Maren og Johannes og alle de andre. Det er alt dette som den grønne ferskvandsperle, er symbolet på.


Men udover at være en hyldest til Samsø ligger der også en opfordring til at værne om denne perle af en ø: for perler mister deres liv og dør, hvis de ikke behandles ordentligt.


I ethvert samfund er der interessemodsætninger og seriøse problemfelter. Det væsentligste er, at der er en vilje til problemløsning, for hvis ikke der trækkes på samme hammel, og hvis man ikke passer på perlen, mister den hurtigt sin glans.

Dette budskab er udtrykt i Samsøringen ved at omgive perlen med en skærmende stiliseret hånd, …… der naturligvis kan drejes efter politisk observans ;0), da ringen fremstilles som unika og altså dimensioneres og smedes til den enkelte med udgangspunkt i det fastlagte design.